Salsa beixamel

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • 1 l. de Llet
  • 80 g. de Farina
  • 1 Tros de mantega
  • Nou moscada al gust
  • Sal

Preparació

Del litre de llet en separes un got i desfàs la farina amb l’ajuda d’una cullera (o bé del túrmix), la resta de llet la poses al foc junt amb la mantega, la sal i la nou moscada.

Quan vegis que comença a bullir  hi tires la farina desfeta i vas remenant fins que torni a bullir, poses el foc lent i ho deixes uns 10 minuts tot remenant de tant en tant.

I també hauries de tastar...
  • Per preparar els creps, barrejarem la farina tamisada amb els ous, la llet, la mantega fosa, sal i pebre. Ho passarem per la batedora i el perfumarem amb un polsim de nou moscada i deixarem reposar la...

  • Esmicolem el bacallà i pelem i tallem les gambes a trossos. Sofregim la ceba i quan sigui tova hi posem el bacallà esmicolat, deixant que es cogui fins que absorbeixi tota l'aigua que va deixant....

  • Començarem per netejar la part dura de les carxofes, les tallarem a quarts i les posarem amb aigua i un polsim de farina perquè no ennegreixin. ...

  • quan bull es treu la llimona i es tira tota la farina de cop, s'aparta del foc i es remena ràpidament amb una espàtula fins que la pasta quedi molt fina, després es torna a posar al foc remenant sense...

  • Poses tots els ingredients en un bol i ho passes pel túrmix fins que quedi tot ben barrejat. Untes el motlle d'uns 25 cm amb una mica de mantega i ho espolses amb farina per tal que no s'enganxi....

12 Responses to “Salsa beixamel”

  1. julia ha dit:

    posa mes salses home dona que amb tan poques salses no anem a parar en lloc

  2. […] una beixamel i en poses una cullerada al fons de la plàtera i vas alternant plaques de lasanya i farcit, i al […]

  3. […] Bullim les plaques segons instruccions i ja podem farcir els canelons. Ho emplatem, posem la salsa beixamel, el formatge ratllat i ja es pot […]

  4. […] vegada cuita l’escorrem, preparem una salsa beixamel, la posem per sobre la coliflor, la cobrim de formatge ratllat i la […]

  5. […] amb aigua i passarem a muntar la lasanya. Al fons del plat o plàtera posarem una cullerada de beixamel, a sobre les plaques i ho anirem cobrint amb els espinacs, alternant una capa de plaques i una de […]

  6. […] refreda bullirem les plaques dels canalons i a continuació ja els podem enrotllar, els cobrim amb beixamel i formatge ratllat i els […]

  7. […] Salsa beixamel | Bon Plat per fer a casa […]

Deixa un comentari