Dificultat: mitjana
Ingredients
- 1/4 l. Llet
- 100 g. Mantega
- 15 g. Sucre
- 1 Llimona
- 125 g. Farina
- 4 Ous
- Anís
- Sal
Preparació
Es posa en un cassó la llet, la mantega, el sucre, un pessic de sal i un tros de pell de llimona; quan bull es treu la llimona i es tira tota la farina de cop, s’aparta del foc i es remena ràpidament amb una espàtula fins que la pasta quedi molt fina, després es torna a posar al foc remenant sense parar fins que estigui espessa i comenci a enganxar-se al cassó.
Es treu del foc i s’hi tiren els ous un a un. Quan més treballem la pasta cada vegada que hi afegim un ou, millor sortiran els bunyols. També hi afegirem un raig d’anís.
En una paella amb força oli o en una fregidora a 150 graus, anirem posant boletes amb una cullera de postres, si la pasta està encertada es tombaran elles mateixes, sinó les tombarem nosaltres. Al treure els bunyols del foc els arrebossarem amb sucre.
Si volem els podem farcir de crema o de nata.
Mmmmhh!
Jo ja tinc ganes de bunyols!
A València, ara per Sant Josep, se’n fan de carabassa!
😉
Ostres, doncs ja que ho dius, a veure si publiques la recepta al teu blog i la propera vegada els tastarem.
Estic amb tu, volem els bunyols d’en Xavier, els teus per això ténen un aspecte immillorable, i semblen tendres i moooolt dolços. Molt bon profit.