Dificultat: el·laborat
Ingredients per 4 a 6 persones
- 20 Plaques de canelons
- 2 Lloms de bacallà dessalat
- 18 Cues de gamba
- 1 Ceba
- 1/2 l. Llet
- 1/2 Paquet de flocs de puré de patata
- 75 g. Mantega
- Anou moscada
- Oli i pebre blanc
Preparació
Esmicolem el bacallà i pelem i tallem les gambes a trossos. Sofregim la ceba i quan sigui tova hi posem el bacallà esmicolat, deixant que es cogui fins que absorbeixi tota l’aigua que va deixant. Afegim les gambes, un polsim de pebre, ho remenem donant-li un parell de voltes tot junt i ja podem posar-hi la llet i un polsim d’anou moscada. Ho deixarem bullir dos minuts perquè es barregin tots els gustos i ho retirarem del foc.
Una vegada fora del foc procedirem com si féssim un puré repartint els flocs de patata per sobre el bacallà. Esperarem un parell de minuts i ho remenarem ben remenat fins que quedi ben lligat, per últim posem la mantega remenant fins que es desfaci.
Mentrestant es refreda bullirem les plaques dels canalons i a continuació ja els podem enrotllar, els cobrim amb beixamel i formatge ratllat i els gratinem.
M’ha agradat molt aquest plat però tinc un dubte el bacallà pot dessalat que vol dir?
Quant la preparat el meu tiet li he preguntat i no m’ha ajudat gaire.
Moltes Gràcies
Queralt Balmanya
Hola, el bacallà ha de ser al punt de sal, no bacallà fresc, espero que aixo t’ajudi.
Salut Queralt.
Per a aquesta recepta us recomano que en la vostra bacallaneria de confiança compreu bacallà ja esqueixat, que és igual de bo i us estalviéssiu uns diners.
El bacallà esqueixat pot ser sec, ho poseu en aigua el dia abans i li feu (per aquesta recepta) un parell de canvis d’aigua. Si ho poseu al matí li feu un canvi a la nit i un altre al matí de l’endemà.