Cassoleta de lluç a la catalana

Cassoleta de lluç a la catalana

Cassoleta de lluç a la catalana

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 4 Supremes de lluç
  • 2 Ous durs
  • 4 Carxofes
  • 250 g Cigrons cuits
  • Panses i pinyons
  • 4 Grans d’all
  • 2 Llesquetes de pa
  • 12 Avellanes o ametlles
  • Fumet de peix
  • Oli i farina

Preparació

Per començar farem la picada: pelarem els alls i els sofregirem junt amb el pa, quan els alls comencin a estovar-se els retirarem i deixarem el pa fins que estigui cruixent. Tot seguit ho picarem junt amb les ametlles pelades i ho reservarem.

Escalfarem el fumet i a continuació posarem oli que cobreixi el fons de la cassola. Tallarem les carxofes a octaus i les sofregirem un minut tot remenant i hi afegirem les panses i pinyons. Li donarem un parell de voltes i quan les panses comencin a inflar-se hi posarem les supremes enfarinades, primer amb la pell que quedi al damunt durant un minut i tot seguit els hi donarem la volta. Ho cobrirem amb el fumet, ho farem bullir uns 5 minuts, hi afegirem la picada i els cigrons deixant que bulli 10 minuts més.

Per últim tallarem els ous pel mig i els posarem al plat quan ho servim.

I també hauries de tastar...
  • Bullirem el bacallà durant 3 minuts, l'escorrerem i li traurem la pell i les espines. El trinxarem bé i li afegirem l'ou, la molla de pa remullada amb llet, la farina, sal, pebre, un polsim de canyella...

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

  • Tallarem el bacó a trossos petits i el sofregirem amb oli, afegirem les panses i pinyons, li donarem un parell de voltes i a continuació posarem els espinacs....

  • Sofregirem la ceba i el gra d'all trinxat, quan es comenci a estovar hi posarem el bacallà tallat a trossos deixant que sofregeixi tot junt 2 o 3 minuts...

  • Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d'oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la...

Deixa un comentari