Crema catalana

Crema catalana

Crema catalana

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1 l. Llet
  • 6 Rovells d’ou
  • 250 g. Sucre
  • 35 g. Midó (o Maicena)
  • 1 Tros de canyella
  • Pell de llimona

Preparació

Posem la llet al foc junt amb la pell de la llimona i la canyella. Del litre de llet n’haurem reservat 1 got per fer desfer els ous el sucre i el midó amb la batedora elèctrica (túrmix).

Quan la llet vulgui arrencar el bull afegirem tots els ingredients tot remenant, i quan espesseixi ho enretirarem del foc.

La crema per farcir ha de ser una mica més espessa, hi posarem 2 ous més i 15 grams més de midó.

I també hauries de tastar...
  • La pasta de full la ratllarem amb la punta d'un ganivet per tal que no s'infli com un globus, i la introduirem al forn fins que sigui rossa. Quan s'hagi refredat la cobrirem amb la crema i els maduixots...

  • Un cop fredes, o si us agraden també poden ser tèbies, posarem la crema a sobre la poma, l'ensucrarem i ho cremarem ben cremat amb un cremador...

  • Amb un motlle o recipient rodó anirem tallant la pasta en cercles, dins de cada cercle hi posarem una bona cullerada de crema i la tancarem com si fos una mitja lluna. Per sobre hi espolsarem sucre i...

  • Netejarem els maduixots, els posarem en recipients ovalats i els cobrirem amb la crema, ens ho podem menjar natural o fred depenent del gust de cadascú....

  • separem els rovells de les clares. Els rovells els desfarem amb el sucre i hi barrejarem la farina i el Royal a poc a poc. Per últim muntem les clares al punt de neu amb un pessic de sal i ho afegim amb...

4 Responses to “Crema catalana”

  1. […] una crema catalana (veure recepta). I la reservarem. Tallarem els maduixots a làmines i també els reservarem. Escalfarem el forn a […]

Deixa un comentari