Paella mixta

Paella mixta

Paella mixta

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Arròs
  • 1/4 de Conill
  • 1 Sèpia
  • 8 Gambes
  • 1 Ceba
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 1 Carxofa
  • Espàrrecs verds o de marge
  • 4 Alls
  • 4 Cullerades de tomàquet fregit
  • Brins de safrà
  • 1 Raig de vi blanc o brandi
  • 1 l. Brou de peix
  • Sal i oli

Preparació

Tallarem el conill a trossos petits, si és la cap de costelles, cap i fetge millor; també netejarem i tallarem la sèpia i ho posarem a la paella amb oli a sofregir deixant-ho uns 5 minuts a foc suau, ho regarem amb un raig de vi blanc o brandi. Quan s’hagi evaporat afegirem totes les verdures que ja haurem tallat a trossos petits i ho salarem, a continuació ho fregirem 5 minuts més i hi afegirem l’arròs tot donant-li un parell de voltes. Ja podrem posar el brou prèviament escalfat.

Picarem el sabrà al morter, i junt amb una mica d’aigua ho tirarem a la paella.

El temps de cocció va en funció del tipus d’arròs; és molt important que bulli tota la paella per igual, per això lo ideal seria coure-la a dins del forn.

I també hauries de tastar...
  • Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta....

  • Tallarem totes les verdures petites. Primer sofregirem la ceba i tot seguit anirem posant la resta de verdures: l'escarxofa, els espàrrecs, els xampinyons, l'all i julivert i per últim el tomàquet....

  • El bacallà l'esmicolarem i quan el sofregit sigui tou li afegirem, ho deixarem coure fins que s'hagi begut l'aigua de va deixant, tot seguit hi posarem l'arròs...

  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem....

Deixa un comentari