Ànec amb prunes i pinyons

Ànec amb prunes i pinyons

Ànec amb prunes i pinyons

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 1 Ànec femella (d’uns 2 Kg.)
  • 1 Branca de canyella
  • Prunes i pinyons
  • Conyac
  • Aigua
  • Oli i Sal

Preparació

S’escalfa el forn al màxim durant uns 10 minuts.

Una vegada s’ha tret el plomissol de l’ànec, es sala bé, es posa en una greixonera o platera fonda amb l’oli, la branca de canyella, un gotet d’aigua, tot regat generosament amb el conyac.

Es deixa durant 3 hores al forn, girant-lo a mitja cocció. 15 minuts abans de treure’l del forn es destapa per que quedi rosset.

Una vegada estigui tebi, es talla a quarts o a octaus, segons el gust.

I també hauries de tastar...
  • Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure'l del forn destaparem la cassola perquè s'enrosseixi...

  • Posarem oli que cobreixi el fons d'una olla exprés i tot seguit els peus de porc, les verdures i la resta d'ingredients excepte les prunes i els pinyons....

  • Tallarem l'ànec a octaus i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues. Posarem a macerar l'ànec amb el vi, les pastanagues i les cebes durant 2 hores....

  • Anirem omplint els pots de manera que les prunes quedin completament cobertes. Els tancarem i els guardarem en un lloc fresc (pot ser a la nevera a l'estiu)....

  • En una plàtera per enfornar, posarem el Magret esmicolant el cup de caldo per sobre i els regarem amb el suc de les taronges, els courem al forn prèviament escalfat a 220º, i un cop bulli els deixarem...

Deixa un comentari