Dificultat: fàcil
Ingredients per 4 persones
- 400 g. Fideus del nº 2
- 8 Gambes
- 3 Grans d’all
- 1 l. Brou de peix
- Sal i oli
Per la picada
- 1 Gra d’all
- 10 Avellanes
- 1 Cullerada de pebre vermell
- 1 Branqueta o dues de julivert
- Sal
Preparació
Enrossiu 3 grans d’all en una cassola amb oli, quan siguin rossos retireu-los i reserveu-los, amb el mateix oli enrossiu els fideus, quan siguin ben daurats avoqueu-hi el brou calent i els alls que heu reservat. Coeu a foc lent, al cap de 5 minuts afegiu les gambes i mentre continua la cocció prepareu la picada al morter.
Deixateu la picada amb una mica de brou o aigua i la incorporeu a la cassola. Continueu la cocció fins que gairebé no quedi suc i els fideus estiguin al punt. Per últim comproveu el punt de sal.