Fideus espetegats

Fideus espetegats

Fideus espetegats

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Fideus del nº 2
  • 8 Gambes
  • 3 Grans d’all
  • 1 l. Brou de peix
  • Sal i oli

Per la picada

  • 1 Gra d’all
  • 10 Avellanes
  • 1 Cullerada de pebre vermell
  • 1 Branqueta o dues de julivert
  • Sal

Preparació

Enrossiu 3 grans d’all en una cassola amb oli, quan siguin rossos retireu-los i reserveu-los, amb el mateix oli enrossiu els fideus, quan siguin ben daurats avoqueu-hi el brou calent i els alls que heu reservat. Coeu a foc lent, al cap de 5 minuts afegiu les gambes i mentre continua la cocció prepareu la picada al morter.

Deixateu la picada amb una mica de brou o aigua i la incorporeu a la cassola. Continueu la cocció fins que gairebé no quedi suc i els fideus estiguin al punt. Per últim comproveu el punt de sal.

I també hauries de tastar...
  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Pelarem les pastanagues i rentarem tota la resta de verdures. Tallarem el carbassó, les pastanagues, el porro, el pebrot i la ceba a bastonets, i laminarem els xampinyons....

  • Poseu oli a la cassola i sofregiu la costella prèviament salada. Quan estigui rossa hi poseu els alls sencers i pelats, a continuació la ceba tallada petita, i quan aquesta estigui transparent hi afegiu...

  • En una paella o cassola ample amb oli, sofregirem la costella, quan comenci a enrossir hi posarem la sèpia i la melsa, salpebrarem i deixarem que es vagi fent....

  • A continuació la carxofa i els xampinyons fins que comencin a estovar-se, seguidament el tomàquet, un polsim de sal i un d'anou moscada, els fideus i el brou. Ho deixem que bulli fins que s'hagi begut...

Deixa un comentari