Gall negre del Penedès amb peres, prunes i pinyons

Gall negre del Penedès amb peres, prunes i pinyons

Gall negre del Penedès amb peres, prunes i pinyons

Dificultat: el·laborat

Ingredients

  • 1 Gall negre del Penedès d’uns 3 Kg.
  • 1 Ceba grossa
  • 3 Tomacons
  • 1 Branca de canyella
  • Peres blanquilla
  • Prunes
  • Pinyons
  • 2 Copes de cava
  • 1 Copa de moscatell
  • 1/2 Copa d’anís
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Escalfarem el forn a 180 graus. Tallarem el gall a octaus, el salpebrarem i el posarem amb oli en una cassola incorporant-hi el cava, el moscatell, l’anís junt amb la ceba tallada i els tomacons tallats a trossos i per últim el canó de canyella.

Gall negre del Penedès

Gall negre del Penedès

Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure’l del forn destaparem la cassola perquè s’enrosseixi i en aquest moment hi podem afegir les prunes, els pinyons i les peres pelades. Pot ser que al final de la cocció, les peres encara no s’hagin cuit del tot, en aquest cas agafarem suc del gall i les deixarem bullir fins que s’acabin de fer.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem el gall a trossos i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues i les cebes. Posarem el pollastre en un recipient, junt amb les pastanagues, les cebes i el vi negre i ho deixarem marinar...

  • Una vegada s'ha tret el plomissol de l'ànec, es sala bé, es posa en una greixonera o platera fonda amb l'oli, la branca de canyella, un gotet d'aigua, tot regat generosament amb el conyac....

  • Posarem oli que cobreixi el fons d'una olla exprés i tot seguit els peus de porc, les verdures i la resta d'ingredients excepte les prunes i els pinyons....

  • Salpebrarem el gall d'indi, l'enfarinarem i el fregirem un minut per cada costat. En la mateixa cassola hi afegirem la ceba, els tomàquets i les pastanagues pelades i tallades a trossos....

  • En una paella amb l'oli i la mantega saltejarem els entrecots al punt que més ens agradi, els retirarem i reservarem....

Deixa un comentari