Ingredients per 8 persones
- 2 Ànegues d’uns 2.100 Kg.
- 10 Pastanagues
- 5 Cebes
- 10 Talls de cansalada
- 800 g. Rovellons
- 4 Grans d’all
- 1,5 l. Vi negre
- 1 Ramet guarnit (farigola, llores, romaní)
- Oli, sal i pebre
Preparació
Tallarem l’ànec a octaus i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues.
Posarem a macerar l’ànec amb el vi, les pastanagues i les cebes durant 2 hores.
Traurem l’ànec de la marinada i l’eixugarem.
Tallarem la cansalada que prèviament haurem salat a trossos petits, l’enrossirem amb oli en una cassola i la reservarem. Amb el mateix oli enrossirem l’ànec.
Mentrestant rentarem i escorrerem els rovellons, i junt amb els alls pelats i tallats ho courem amb una mica d’oli fins que redueixi el suc que van deixant. Tot seguit incorporarem la marinada, els bolets, la cansalada i el ramet guarnit a la cassola amb l’ànec.
Per últim ho deixarem coure a foc suau unes 2 hores comprovant de tant en tant si és tou, traurem el ramet guarnit i rectificarem la sal si cal.