Ànec a la bordelesa

Ànec a la bordelesa

Ànec a la bordelesa

Dificultat: alta

Ingredients per 8 persones

  • 2 Ànegues d’uns 2.100 Kg.
  • 10 Pastanagues
  • 5 Cebes
  • 10 Talls de cansalada
  • 800 g. Rovellons
  • 4 Grans d’all
  • 1,5 l. Vi negre
  • 1 Ramet guarnit (farigola, llores, romaní)
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Tallarem l’ànec a octaus i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues.

Posarem a macerar l’ànec amb el vi, les pastanagues i les cebes durant 2 hores.

Traurem l’ànec de la marinada i l’eixugarem.

Tallarem la cansalada que prèviament haurem salat a trossos petits, l’enrossirem amb oli en una cassola i la reservarem. Amb el mateix oli enrossirem l’ànec.

Mentrestant rentarem i escorrerem els rovellons, i junt amb els alls pelats i tallats ho courem amb una mica d’oli fins que redueixi el suc que van deixant. Tot seguit incorporarem la marinada, els bolets, la cansalada i el ramet guarnit a la cassola amb l’ànec.

Per últim ho deixarem coure a foc suau unes 2 hores comprovant de tant en tant si és tou, traurem el ramet guarnit i rectificarem la sal si cal.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem el gall a trossos i el salpebrarem. Pelarem i tallarem les pastanagues i les cebes. Posarem el pollastre en un recipient, junt amb les pastanagues, les cebes i el vi negre i ho deixarem marinar...

  • Una vegada s'ha tret el plomissol de l'ànec, es sala bé, es posa en una greixonera o platera fonda amb l'oli, la branca de canyella, un gotet d'aigua, tot regat generosament amb el conyac....

  • En una plàtera per enfornar, posarem el Magret esmicolant el cup de caldo per sobre i els regarem amb el suc de les taronges, els courem al forn prèviament escalfat a 220º, i un cop bulli els deixarem...

  • En una plàtera pel forn hi posarem una mica de beixamel al fons, al damunt anirem alternant plaques de pasta i del farciment d'espinacs i ànec....

  • En una cassola amb oli enrossirem les guatlles, quan siguin rosses afegirem els grans de pebre i tot seguit el vi, el vinagre i ho deixarem que s'evapori....

Deixa un comentari