All cremat (guisat mariner)

All Cremat (guisat mariner)

All Cremat (guisat mariner)

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 8 Talls de Lluç
  • 8 Escamarlans
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Kg. de patates
  • 400 g. de tomàquet fregit
  • 1 litre i mig d’aigua o de brou de peix
  • Oli, sal i pebre blanc
  • En comptes del lluç i dels escamarlans, l’all cremat també es pot fer amb altres peixos, com ara el rap, la dorada, el llobarro o qualsevol peix blau.

Preparació

Peleu els alls i els poseu sencers amb oli en una cassola o paellera. Els deixeu cremar, és a dir, fins que estiguin ben negres. Hi afegiu el tomàquet fregit i les patates tallades a lamines d’un centímetre. Hi tireu el brou calent i ho deixeu bullir fins que les patates comencin a estar toves.

Tot seguit hi afegiu el lluç i els escamarlans i ho deixéu coure tot junt de 10 a 15 minuts, girant-lo a mitja cocció. Si les peçes són senceres, o en funció del tipus de peix, la cocció ha de ser una mica més llarga. Millor deixar-ho reposar una mica abans de servir.

I també hauries de tastar...
  • Peleu i lamineu també els alls, els poseu amb bastant d'oli junt amb els bitxos en una paella, quan els alls es comencin a daurar hi tireu un raig de vinagre (vigileu de tapar-ho ràpidament ja que esquitxa...

  • Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d'oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la...

  • A continuació tireu-hi l'arròs i remeneu-lo durant 2 o 3 minuts per sofregir-lo una mica. Després afegiu-hi el vi blanc i deixeu que s'evapori tot remenant. Avoqueu-hi un cullerot de brou bullint i...

  • Poseu oli a la cassola i sofregiu la costella prèviament salada. Quan estigui rossa hi poseu els alls sencers i pelats, a continuació la ceba tallada petita, i quan aquesta estigui transparent hi afegiu...

  • Salpebreu el entrecots i els poseu a la paella junt amb la mantega i l'oli. Ho deixeu coure uns minuts per cada costat fins que quedi al vostre gust. Retireu, lamineu i reserveu els entrecots....

Deixa un comentari