Dificultat: mitjana
Ingredients per 4 persones
- 8 Talls de Lluç
- 8 Escamarlans
- 1 Cabeça d’alls
- 1 Kg. de patates
- 400 g. de tomàquet fregit
- 1 litre i mig d’aigua o de brou de peix
- Oli, sal i pebre blanc
- En comptes del lluç i dels escamarlans, l’all cremat també es pot fer amb altres peixos, com ara el rap, la dorada, el llobarro o qualsevol peix blau.
Preparació
Peleu els alls i els poseu sencers amb oli en una cassola o paellera. Els deixeu cremar, és a dir, fins que estiguin ben negres. Hi afegiu el tomàquet fregit i les patates tallades a lamines d’un centímetre. Hi tireu el brou calent i ho deixeu bullir fins que les patates comencin a estar toves.
Tot seguit hi afegiu el lluç i els escamarlans i ho deixéu coure tot junt de 10 a 15 minuts, girant-lo a mitja cocció. Si les peçes són senceres, o en funció del tipus de peix, la cocció ha de ser una mica més llarga. Millor deixar-ho reposar una mica abans de servir.