Peus de porc amb prunes

Peus de porc amb prunes

Peus de porc amb prunes

Dificultat: mitjana

Ingredients per 2 persones

  • 2 Peus de porc
  • 2 Pastanagues
  • 3 Naps
  • 1 Xirivia
  • 1 Porro
  • 1 Branca d’api
  • 2 Tomacons
  • 1 Ceba
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Raig de conyac
  • 1 Raig de vi
  • Prunes i pinyons
  • Pebre vermell picant
  • 1 Got i mig d’aigua
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Per començar netejarem i salpebrarem els peus. Pelarem i tallarem a trossos totes les verdures.

Posarem oli que cobreixi el fons d’una olla exprés i tot seguit els peus de porc, les verdures i la resta d’ingredients excepte les prunes i els pinyons.

Ho deixarem que es cogui aproximadament 1 hora, comprovarem el punt de cocció, i els traspassarem a una altra cassola; les verdures i el suc ho passarem pel colador xinés premen-t’ho bé i ho afegirem a la cassola on tenim els peus.

Per últim l’hi ajuntarem les prunes i els pinyons deixant-ho coure tot junt uns 5 minuts més.

També es pot fer en una olla tradicional, en aquest cas la cocció és d’aproximadament 2 hores.

I també hauries de tastar...
  • Es separen els peus i es passen totes les verdures pel colador premsan-les bé. Es tornen a posar els peus a la cassola junt amb el suc i s'hi afegeix el pot de mongetes....

  • Les seques les escalfarem amb una mica d'aigua tèbia o amb suc de la cassola, i les afegirem quan servim el plat....

  • Una vegada s'ha tret el plomissol de l'ànec, es sala bé, es posa en una greixonera o platera fonda amb l'oli, la branca de canyella, un gotet d'aigua, tot regat generosament amb el conyac....

  • Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure'l del forn destaparem la cassola perquè s'enrosseixi...

  • Retirarem el filet i el deixarem refredar, mentrestant triturarem totes les verdures, si queden massa espesses hi posarem una mica d'aigua....

Deixa un comentari