Tallarines amb samfaina

Tallarines amb samfaina

Tallarines amb samfaina

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Tallarines
  • 1/2 Ceba
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 1/2 Albergínia
  • 250 g. Tomàquet fregit
  • Formatge ratllat
  • Sal i oli

Preparació

Bullirem la pasta amb aigua i sal abundants, l’escorrerem i la reservarem.

Tallarem totes les verdures ben petites, les salarem i les fregirem a foc suau amb bastant d’oli. Quan estiguin cuites hi afegirem el tomàquet fregit i les tallarines i ja ho podrem servir amb el formatge ratllat per damunt.

I també hauries de tastar...
  • En un recipient a part hi posarem 5 o 6 cullerots de brou, esperarem que comenci a bullir, afegirem un bon raig d'oli d'oliva, la tòfona ratllada i el formatge parmesà. Quan faci 5 minuts que bulli hi...

  • Prepararem la salsa al pesto (veure recepta) o la podem comprar ja preparada, i la barrejarem amb la pasta. La posarem un altre vegada al foc i li donarem un parell de voltes perquè s'escalfi....

  • Es tallen els pebrots, les cebes i l'albergínia a troçets petits. Fiquem el pebrot i la ceba en una paella amb l'oli calent i ho deixem que es vagi fent poc a poc....

  • Es tallen dues albergínies pel mig de dalt a baix, es buiden i es posen 3 minuts al microones. Mentre estant amb l'altre albergínia, el pebrot i la ceba se'n fa una samfaina amb la qual omplirem les...

  • ...

4 Responses to “Tallarines amb samfaina”

  1. Bon dia! La samfaina, a casa sempre ve de gust, i si a sobre acompanya la pasta encara millor. Molts petons i molt bona idea. Muac.

  2. Francesc ha dit:

    Bon dia. Aquest plat és molt bo i és perfecte per aprofitar coses que ens han sobrat,però té unes quantes coses que es poden millorar. En primer lloc per fer la samfaina és molt millor fer servir tomàquet natural i no pas tomàquet fregit de pot. A més la samfaina és molt més bona si es deixa reposar una estona abans de menjar-la. En segon lloc aquí es comet un error molt freqüent que és el de coure primer la pasta i deixar-la esperant la salsa. Els bons coneixedors de la pasta italiana saben que la pasta no ha d’esperar mai a la salsa sinó al revés, és la salsa la qui ha d’esperar a que es cogui la pasta. Aquesta no s’ha mai de passar per aigua freda perquè perdria la seva capacitat d’absorbir la salsa.

    Si a més a la samfaina hi poseu unes salsitxes fregides i tallades petites en fareu un plat únic boníssim. Bon profit.

    • Lola ha dit:

      Hola Francesc, en primer lloc et dono les gràcies pel teu comentari i dir-te que estic d’acord amb tu en que el tomàquet natural sempre és millor, tot i que el fregit li dona un punt de dolçor especial. Tots sabem que la samfaina és un plat de cocció lenta, per tant s’ha de fer amb temps i com tu bé dius aquest és un plat d’aprofitament i que quan es bull la pasta la samfaina ja està cuita.

      Que les salsitxes el fan més saborós? per descomptat, però aleshores deixaria de ser un plat per a vegetarians.

Respon a Francesc