Dificultat: mitjana
Ingredients per 4 persones
- 400 g. Tallarines
- 1/2 Ceba
- 1/2 Pebrot vermell
- 1/2 Albergínia
- 250 g. Tomàquet fregit
- Formatge ratllat
- Sal i oli
Preparació
Bullirem la pasta amb aigua i sal abundants, l’escorrerem i la reservarem.
Tallarem totes les verdures ben petites, les salarem i les fregirem a foc suau amb bastant d’oli. Quan estiguin cuites hi afegirem el tomàquet fregit i les tallarines i ja ho podrem servir amb el formatge ratllat per damunt.
Bon dia! La samfaina, a casa sempre ve de gust, i si a sobre acompanya la pasta encara millor. Molts petons i molt bona idea. Muac.
Hola cuina vermella, de vegades les ideas venen d’el reciclatge,de totes formes están bonísims.Salutacions i una abraçada
Bon dia. Aquest plat és molt bo i és perfecte per aprofitar coses que ens han sobrat,però té unes quantes coses que es poden millorar. En primer lloc per fer la samfaina és molt millor fer servir tomàquet natural i no pas tomàquet fregit de pot. A més la samfaina és molt més bona si es deixa reposar una estona abans de menjar-la. En segon lloc aquí es comet un error molt freqüent que és el de coure primer la pasta i deixar-la esperant la salsa. Els bons coneixedors de la pasta italiana saben que la pasta no ha d’esperar mai a la salsa sinó al revés, és la salsa la qui ha d’esperar a que es cogui la pasta. Aquesta no s’ha mai de passar per aigua freda perquè perdria la seva capacitat d’absorbir la salsa.
Si a més a la samfaina hi poseu unes salsitxes fregides i tallades petites en fareu un plat únic boníssim. Bon profit.
Hola Francesc, en primer lloc et dono les gràcies pel teu comentari i dir-te que estic d’acord amb tu en que el tomàquet natural sempre és millor, tot i que el fregit li dona un punt de dolçor especial. Tots sabem que la samfaina és un plat de cocció lenta, per tant s’ha de fer amb temps i com tu bé dius aquest és un plat d’aprofitament i que quan es bull la pasta la samfaina ja està cuita.
Que les salsitxes el fan més saborós? per descomptat, però aleshores deixaria de ser un plat per a vegetarians.