Conill amb romesco

Conill amb romesco

Conill amb romesco

Dificultat: elaborada

Ingredients per 4 persones

  • 1 Conill de 1,250 Kg.
  • 4 Patates mitjanes
  • 1 Ceba
  • 2 Tomacons
  • 2 Nyores
  • 3 Grans d’all
  • 1 Farcellet d’herbes
  • 12 Avellanes torrades
  • 1 Llesca petita de pa fregit
  • 1 Cullerada de farina
  • 1 Copeta de vi negre
  • 1 Got d’aigua
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Netejarem i tallarem el conill reservant-ne el fetge, el salpebrarem, l’enrossirem en una cassola amb oli i el reservarem.

A continuació pelarem la ceba, la trinxarem i la sofregirem en el mateix oli, quan sigui rossa hi afegirem els tomacons pelats i capolats. Deixarem que vagi fent xup xup i quan s’hagi concentrat li incorporarem el farcellet d’herbes, el conill, la farina i el vi. Quan el vi s’hagi reduït, afegirem el got d’aigua i ho deixarem coure a foc lent.

Mentrestant pelarem i tallarem les patates a daus, les fregirem i les reservarem.

Tot seguit prepararem la picada amb el fetge, les nyores (prèviament escaldades), el pa fregit, les avellanes i els alls.

Quan el conill comenci a ser tou hi abocarem les patates i la picada a la cassola, així com una mica més d’aigua si li cal, i ho farem bullir uns deu minuts més.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant posarem el litre d'aigua al foc i quan bulli escaldarem...

  • Salpebrarem el conill i l'enrossirem amb el mateix oli de la cassola, a continuació hi afegirem la picada i deixarem que es cogui a foc sua entre tres quarts d'hora a una hora, fins que sigui tou....

  • Rentem i salpebrem el conill i el posem amb força oli a la cassola junt amb els alls amb pell i fent-lis un tall al mig. Deixem que es vagi fent a foc suau....

  • Tallarem el conill a 4 parts i el salpebrarem. Pelarem les patates i les tallarem a làmines d'1 centímetre més o menys. Prepararem una plàtera de forn amb el fons d'oli, a sobre hi posarem les patates...

  • Trossejarem el conill, tallarem la cansalada a trossos petits com també els tomacons, i la ceba a juliana. Ho posarem tot amb cru en una cassola al foc junt amb la cabeça d'alls, el llorer, la farigola,...

Deixa un comentari