Flam de Xixona

Flam de Xixona

Flam de Xixona

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1/2 l. Llet
  • 3 Ous
  • 150 g. Torró de Xixona
  • 100 g. Sucre
  • Caramel

Preparació

Escalfar el forn a 200 graus. Posarem tots els ingredients junts i els triturarem amb el túrmix. Prepararem un motlle amb el caramel al fons i per sobre el triturat.

Deixarem 30 minuts al bany maria i ho punxarem per veure si ja està cuit. Quan ja no surti mullat ho podem treure.

Ho desemmotllarem un cop sigui fred.

I també hauries de tastar...
  • Una vegada desfet ho poses al foc fins que estigui a punt de bullir. Ho avoques als motlles o motlle caramel·litzat. Ho poses al forn al bany maria uns 30 minuts....

  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

  • Separem els rovells de les clares (les clares les muntarem a punt de neu). Aboquem el sucre amb els rovells i ho treballem bé fins que quedi una pasta...

  • La pasta de full la ratllarem amb la punta d'un ganivet per tal que no s'infli com un globus, i la introduirem al forn fins que sigui rossa. Quan s'hagi refredat la cobrirem amb la crema i els maduixots...

  • Untarem un motlle rectangular amb oli o mantega, hi abocarem el preparat i el courem al forn durant 40 o 45 minuts. L'anirem punxant, i quan l'escuradents ja surti sec ja estarà cuit....

2 Responses to “Flam de Xixona”

  1. bojosperlacuina ha dit:

    Quina mengera que em fa aquest flam!

Deixa un comentari