Dificultat: el·laborada
Ingredients per 4 persones
- 1 Conill d’1,2 Kg.
- 4 Patates mitjanes
- 400 g. Mongetes cuites
- 2 ó 3 Nyores
- 4 Grans d’all
- 5 Ametlles
- 5 Avellanes
- 2 Llesquetes de pa fregit
- 1 l. Aigua
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació
Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d’oli. Mentrestant posarem el litre d’aigua al foc i quan bulli escaldarem les nyores, els hi traurem la polpa i reservarem l’aigua.
A continuació prepararem una picada al morter amb els alls, les avellanes i ametlles, la polpa de les nyores i el pa fregit.
Pelarem les patates i les tallarem a daus, quan faci 20 minuts que el conill s’estigui rostint, hi afegirem les patates i la picada deixatada amb el suc que teníem reservat d’escaldar les nyores. Ho deixarem coure tot junt fins que les patates i el conill siguin tous. Els últims 5 minuts hi afegirem les mongetes i rectificarem la sal si cal.