Allipebre de conill

Allipebre de conill

Allipebre de conill

Dificultat: el·laborada

Ingredients per 4 persones

  • 1 Conill d’1,2 Kg.
  • 4 Patates mitjanes
  • 400 g. Mongetes cuites
  • 2 ó 3 Nyores
  • 4 Grans d’all
  • 5 Ametlles
  • 5 Avellanes
  • 2 Llesquetes de pa fregit
  • 1 l. Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació

Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d’oli. Mentrestant posarem el litre d’aigua al foc i quan bulli escaldarem les nyores, els hi traurem la polpa i reservarem l’aigua.

A continuació prepararem una picada al morter amb els alls, les avellanes i ametlles, la polpa de les nyores i el pa fregit.

Pelarem les patates i les tallarem a daus, quan faci 20 minuts que el conill s’estigui rostint, hi afegirem les patates i la picada deixatada amb el suc que teníem reservat d’escaldar les nyores. Ho deixarem coure tot junt fins que les patates i el conill siguin tous. Els últims 5 minuts hi afegirem les mongetes i rectificarem la sal si cal.

I també hauries de tastar...
  • Netejarem i tallarem el conill reservant-ne el fetge, el salpebrarem, l'enrossirem en una cassola amb oli i el reservarem....

  • Tallarem el conill a 4 parts i el salpebrarem. Pelarem les patates i les tallarem a làmines d'1 centímetre més o menys. Prepararem una plàtera de forn amb el fons d'oli, a sobre hi posarem les patates...

  • Salpebrarem el conill i l'enrossirem amb el mateix oli de la cassola, a continuació hi afegirem la picada i deixarem que es cogui a foc sua entre tres quarts d'hora a una hora, fins que sigui tou....

  • Rentem i salpebrem el conill i el posem amb força oli a la cassola junt amb els alls amb pell i fent-lis un tall al mig. Deixem que es vagi fent a foc suau....

  • Trossejarem el conill, tallarem la cansalada a trossos petits com també els tomacons, i la ceba a juliana. Ho posarem tot amb cru en una cassola al foc junt amb la cabeça d'alls, el llorer, la farigola,...

Deixa un comentari