Sardines amb escabetx

Sardines amb escabetx

Sardines amb escabetx

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 persones

  • 1 Kg. Sardines
  • 1 Cabeça d’alls
  • Llorer
  • Farigola
  • Farina
  • Pebre vermell
  • Vinagre, oli i sal

Preparació

Netegem i salem les sardines, les enfarinem i les fregim a mig foc amb oli abundant, procurant que no es cremi la farina. Un cop fregides les reservem en una platera o cassola.

Amb el mateix oli posem els alls amb pell però fent-los un tall al mig, també la fulla de llorer i el ramet de farigola, ho deixem un parell de minuts, afegim dues culleradetes de pebre vermell i un raig de vinagre. Ho deixem reduir durant un minut i ho aboquem per sobre les sardines.

Si ho deixes d’un dia per l’altre es queda macerat i està molt més bo.

I també hauries de tastar...
  • Tallem totes les verdures petites i junt amb l'oli ho posem en una cassola, ho deixem estovar i a continuació hi afegim la vedella, la salem i ho reguem amb el Whisky....

  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • Es renten bé els cargols canviant varis cops l'aigua. Es posen a foc lent coberts totalment amb aigua freda, les fulles de llorer, la farigola i la sal. Quan l'aigua és a punt de bullir posem el foc...

  • A mitja cocció afegim les patates tallades cantelludes i si cal hi afegim més brou. Rectifiquem la sal i mirem si la carn ha quedat tova....

  • En una cassola amb oli enrossirem les guatlles, quan siguin rosses afegirem els grans de pebre i tot seguit el vi, el vinagre i ho deixarem que s'evapori....

Deixa un comentari