Dificultat: difícil
Ingredients per 4 persones
- 3 Kg. de Cargols
- Fulles de llorer i farigola
- 1 Ceba grossa
- 1 Cabeça d’all
- 3 Nyores
- Tomàquet fregit (preparat)
- 100 gr. d’ametlles
- 100 gr. d’avellanes
- Bitxos (cayena)
- Pernil a trossos
- Oli, sal i pebre negre
Preparació
Es renten bé els cargols canviant varis cops l’aigua. Es posen a foc lent coberts totalment amb aigua freda, les fulles de llorer, la farigola i la sal. Quan l’aigua és a punt de bullir posem el foc al màxim i ho deixem coure de 3 quarts a 1 hora i després els escorrem bé.
Salsa pels cargols
Tallar la ceba Juliana i pelar els alls per posar-ho tot junt amb l’oli a foc lent. Hi afegim els bitxos i quan estigui tot cuit hi posem el tomàquet fregit.
Pelem les ametlles i les avellanes a part i ho posem tot junt amb el sofregit, la polpa de les nyores prèviament escaldades, sal i pebre negre, i ho passem tot per la batedora.
Fregim el pernil i ho barregem tot amb els cargols. Ho deixem coure tot junt durant uns 20 minuts tot afegint-li una mica d’aigua si veiem que fa falta.
Per fer conill amb cargols, hi afegim el conill rostit 10 minuts abans de treure’ls del foc.
Són Boníssims !