Dificultat: el·laborada
Ingredients
- 1 Pot de pinya amb almívar
- 5 Ous
- 250 g. Farina
- 250 g. Sucre
- 1 Sobre de royal
- Anís
- Suc de pinya
Preparació
Caramel·litzem sucre, o agafem sucre caramel·litzat líquid i cobrim tot els fons d’una llauna pel forn, a sobre posem la pinya ben repartida.
Separem els rovells de les clares (les clares les muntarem a punt de neu). Aboquem el sucre amb els rovells i ho treballem bé fins que quedi una pasta, afegim la farina i el llevat i ho tornem a remenar, per últim hi afegim les clares muntades barrejant-ho tot ben barrejat.
Aboquem el preparat per sobre la pinya i ho posem al forn prèviament escalfat a 200 graus. Ho deixem coure uns 30-35 minuts.
Quan sigui cuit ho aboquem en una platera de manera que la pinya ens quedarà al damunt. Mentre encara sigui calent ho reguem amb anís i suc de pinya.
Després es pot pintar amb melmelada i decorar al vostre gust amb pinyons, bombons, maduixots o el que es vulgui.
Bon dia! aquest pastís és fantàstic, perquè tot i ser unes postres en forma de pastís, és refrescant i et fa tirar a vall un àpat consistent. Bravo, us ha quedat de fàbula.
Com que ja és tard us dic bona tarda, agraïda pel vostre comentari.
Salut i fins aviat.