- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Pastís de pinya

Pastís de pinya [1]

Pastís de pinya

Dificultat: el·laborada

Ingredients

Preparació

Caramel·litzem sucre, o agafem sucre caramel·litzat líquid i cobrim tot els fons d’una llauna pel forn, a sobre posem la pinya ben repartida.

Separem els rovells de les clares (les clares les muntarem a punt de neu). Aboquem el sucre amb els rovells i ho treballem bé fins que quedi una pasta, afegim la farina i el llevat i ho tornem a remenar, per últim hi afegim les clares muntades barrejant-ho tot ben barrejat.

Aboquem el preparat per sobre la pinya i ho posem al forn prèviament escalfat a 200 graus. Ho deixem coure uns 30-35 minuts.

Quan sigui cuit ho aboquem en una platera de manera que la pinya ens quedarà al damunt. Mentre encara sigui calent ho reguem amb anís i suc de pinya.

Després es pot pintar amb melmelada i decorar al vostre gust amb pinyons, bombons, maduixots o el que es vulgui.