Olla verda

Olla verda

Olla verda

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • 4 Patates
  • 1 Col
  • 1 Pot de mongetes blanques
  • 3 Talls de cansalada
  • 1 Botifarra negre
  • Sal i oli

Preparació

Tallarem la col i les patates més petites que per fer verdura.

Posarem una olla amb aigua i sal al foc i quan bulli afegirem la verdura i la cansalada que també haurem tallat a trossos petits. Deixarem que bulli mitja hora i als últims 5 minuts hi ajuntarem les mongetes blanques escorregudes i la botifarra negre tallada a trossos.

Quan ho servim al plat ho amanirem amb un raig d’oli d’oliva.

Ha de quedar caldós com una escudella.

I també hauries de tastar...
  • Posarem l'aigua, la sal, els menuts de pollastre nets i els ossos a bullir durant un hora. Mentrestant tallarem totes les verdures ben petites, la cansalada també la farem a trossos petits...

  • Posarem al verdura amb oli en una paella i trossos de botifarra negre sense pell, l'anirem trinxant amb una forquilla fins que quedi ben xafada i la botifarra ben esmicolada...

  • Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l'olla, el vi, el llorer, el conyac, l'aigua, el tomàquet i ho salpebrarem....

  • Salpebrem les galtes, tallem les cebes en juliana, pelem i tallem les pastanagues a rodanxes i els tomacons a trossos....

  • En una paella amb 4 o 5 cullerades d'oli saltejarem les bledes, amb els mongetes i l'all trinxat durant uns 4 o 5 minuts com a molt...

Deixa un comentari