Dificultat: el·laborada
Ingredients per 4 o 6 persones
- 2 l. Fumet de peix
- 16 Gambes o llagostins
- 6 Pastanagues
- 2 Cebes
- 1 Got de vi blanc
- 1 Cullerada sopera de maicena
- Sal i oli
Preparació
Netejarem bé el marisc, els hi traurem la pell i els caps per una banda, i la carn per l’altre.
Pelarem i tallarem a trossos petits les pastanagues i les cebes, les sofregirem en una olla amb oli junt als caps i les closques del marisc, després de donar-li un parell de voltes ho regarem amb el got de vi tot deixant que s’evapori. A continuació abocarem el fumet deixant-ho bullir tot junt durant 30 minuts.
Després ho triturem tot i ho colarem amb el xinès a una altra olla i ho tornarem a posar al foc. Desfarem la maicena amb una mica d’aigua, i quan el brou arrenqui el bull li afegirem la maicena i la carn de les gambes tallades petites. Deixarem que bulli uns minuts fins que comenci a espessir, corregirem la sal si cal, i ja es pot servir.