Dificultat: el·laborat
Ingredients per 8 persones
- 2 Ossos de vedella
- 2 Ossos d’espinada de porc
- 1 Carcanada de pollastre
- 4 Colls de pollastre
- 4 Ales de pollastre
- Pedrers
- 3 Talls de cansalada
- 4 Salsitxes
- 1 Ou
- Pa ratllat
- Farina
- 250 g. Fideus gruixuts
- 1 Patata grossa
- 2 Pastanagues
- 1 Tros d’Api
- 1 Porro
- 1 Nap
- 1/2 Pot de cigrons cuits
- 5 l. Aigua
- Sal
Preparació
Posarem l’aigua, la sal, els menuts de pollastre nets i els ossos a bullir durant un hora. Mentrestant tallarem totes les verdures ben petites, la cansalada també la farem a trossos petits, prepararem les mandonguilles desfent les salsitxes i pastant-les amb ou i pa ratllat, fent boletes i enfarinant-les.
Passada l’hora treurem el tall de l’olla i posarem en el caldo totes les verdures i la cansalada que haurem tallat deixant que bulli mitja hora més. Després afegirem els fideus i les mandonguilles bullint-ho 10 minuts més, rectificarem la sal, i si cal afegirem més aigua. En l’últim moment i ajuntarem els cigrons i la butifarra negra tallada a trossos.
[…] Ha de quedar caldós com una escudella. […]
me a parecido muy sencilla la semana q viene la hare gracias.
Gracias por el comentario, ya verás que sabrosa y reconfortante es.
Saludos…
Perfecte!! ha quedat bonissim…!pero trobo que les mandonguilles necessiten mes temps per bollir, la proxima vegada les hi tirare minim 15 min. abans dels fideus, perque en 10 min. m’hi he trobat que els fideus bullien massa y les mandonguilles encara els hi faltaba bastant.
Pot ser que les fessis molt grosses, encara que el punt de cocció és a gust del consumidor.
Una abraçada.
Potser he de fer les pilotetes mes petitones! 🙂