Cuixes de pollastre amb verdures

Pollastre amb verdures

Pollastre amb verdures

Dificultat: mitjana

Ingredients per 2 persones

  • 2 Cuixes de pollastre
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet
  • 1 Pastanaga
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Fulla de llorer
  • Conyac
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Traurem el plomissol de les cuixes, les passarem per aigua, les salpebrarem i les ficarem en una cassola amb oli a foc alt, 3 minuts per cada costat.

Mentre estant, pelarem les verdures i les tallarem a trossos, la cabeça d’alls la deixarem sencera treient-li únicament la pell de fora. Baixarem el foc del pollastre al mínim i hi afegirem totes les verdures junt amb la fulla de llorer i la cabeça d’alls (la cocció ha de ser més o menys d’1 hora), a mitja cocció ho regarem amb conyac i abans d’apagar el foc punxarem el pollastre per veure si ja està tovet.

I també hauries de tastar...
  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • En una plàtera pel forn posarem oli, les cuixetes i totes les verdures excepte la tòfona, ho taparem amb paper d'alumini i deixarem que es cogui durant 1 hora i mitja....

  • Primer les enrossirem a foc fort pels dos costats, baixarem el foc i exprimirem la 1/2 llimona per sobre les cuixes...

  • Trossejarem els pits de pollastre a daus, tallarem les verdures a trossos....

  • Tallarem la cuixa amb dos trossos, la salpebrarem i la posarem en una cassola amb oli i l'enrossirem. A continuació afegirem totes les verdures prèviament pelades i tallades, junt amb els alls sencers....

Deixa un comentari