Bunyols de vent

Bunyols de vent

Bunyols de vent

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1/4 l. Llet
  • 100 g. Mantega
  • 15 g. Sucre
  • 1 Llimona
  • 125 g. Farina
  • 4 Ous
  • Anís
  • Sal

Preparació

Es posa en un cassó la llet, la mantega, el sucre, un pessic de sal i un tros de pell de llimona; quan bull es treu la llimona i es tira tota la farina de cop, s’aparta del foc i es remena ràpidament amb una espàtula fins que la pasta quedi molt fina, després es torna a posar al foc remenant sense parar fins que estigui espessa i comenci a enganxar-se al cassó.

Es treu del foc i s’hi tiren els ous un a un. Quan més treballem la pasta cada vegada que hi afegim un ou, millor sortiran els bunyols. També hi afegirem un raig d’anís.

En una paella amb força oli o en una fregidora a 150 graus, anirem posant boletes amb una cullera de postres, si la pasta està encertada es tombaran elles mateixes, sinó les tombarem nosaltres. Al treure els bunyols del foc els arrebossarem amb sucre.

Si volem els podem farcir de crema o de nata.

I també hauries de tastar...
  • Començarem posant tots els ingredients menys la farina i el royal, els remenarem amb les mans tombant sempre cap el mateix costat. Tot seguit hi anirem posant la farina i el royal tot remenant fins que...

  • Posem els rovells en un vol (els ingredients s'han d'anar posant a poc a poc i remenant-ho). Primer hi tirem el sucre, seguit de la llet, l'oli i l'anís, la llimona ratllada, la farina, el sobre de royal...

  • Quan la llet vulgui arrencar el bull afegirem tots els ingredients tot remenant, i quan espesseixi ho enretirarem del foc....

  • Posarem tots els ingredients en un vol, els remenarem i anirem afegint la farina treballant-la fins obtenir-ne una massa espessa....

  • Excepte la matafaluga, els pinyons i l'anís, posarem la resta d'ingredients en un bol i els batrem amb el túrmix, quan estigui la pasta ben fina afegirem la matafaluga....

3 Responses to “Bunyols de vent”

  1. Xavier ha dit:

    Mmmmhh!
    Jo ja tinc ganes de bunyols!
    A València, ara per Sant Josep, se’n fan de carabassa!

    😉

  2. lacuinavermella ha dit:

    Estic amb tu, volem els bunyols d’en Xavier, els teus per això ténen un aspecte immillorable, i semblen tendres i moooolt dolços. Molt bon profit.

Respon a lacuinavermella