Amanida d’estiu

Amanida d'estiu

Amanida d'estiu

Dificultat: fàcil

Ingredients de 4 a 6 persones

  • 1 Pebrot vermell
  • 3 Tomàquets madurs
  • 1 Ceba tendre
  • 1 Llauna de tonyina
  • Palets de cranc (surimi)
  • Olives farcides
  • Sal, oli i vinagre de Mòdena

Preparació

Rentarem totes les verdures, retirarem les llavors i fils del pebrot.

Pelarem i traurem les llavors del tomàquet i la pell de la ceba.

Anirem tallat-ho tot a trossos petits, les verdures, les olives i els palets de cranc. Afegirem la tonyina i ho amanirem amb sal, una mica (molt poc) de vinagre i força oli. Si us agrada també s’hi pot barrejat fruita, hi queda molt bé la poma o la pinya.

Deixarem l’amanida a la nevera per menjar-la fresqueta.

I també hauries de tastar...
  • Escorres les seques, les passes per aigua, i talles totes les verdures petites. Ho ajuntes tot i hi poses la tonyina, les olives i una mica d'olivada diluïda amb oli....

  • Escorres i passes per aigua les llenties. Talles el pebrot, la ceba, els tomàquets, la pastanaga, els cogombrets i les anxoves tot ben petit. Ho barreges amb les llenties junt amb la tonyina, la tàpera...

  • Bullirem les mongetes verdes, si són rodones millor (també poden ser de pot); les escorrerem i reservarem. Picarem la ceba, el tomàquet, el pebrot i les olives a trossos petits i ho barrejarem amb les...

  • Prepararem l'amanida posant primer les patates, sobre la ceba, i després la resta d'ingredients. Deixarem que es refredi a la nevera i ho servirem amb maionesa, o si es vol amb una salsa vinagreta....

  • Tallarem la poma i totes les verdures a trossos petits, el formatge a quadrets, i junt amb les anous ho barrejarem amb la pasta....

Deixa un comentari