Amanida de mongetes tendres

Amanida de mongetes tendres

Amanida de mongetes tendres

Dificultat: fàcil

Ingredients per 6 persones

  • 1/2 Kg. Mongetes tendres
  • 1 Ceba
  • 2 Tomàquets
  • 1/2 Pebrot vermell
  • Olives farcides
  • 4 Talls de pernil
  • 3 Grans d’all
  • Sali, oli i vinagre

Preparació

Bullirem les mongetes verdes, si són rodones millor (també poden ser de pot); les escorrerem i reservarem. Picarem la ceba, el tomàquet, el pebrot i les olives a trossos petits i ho barrejarem amb les mongetes.

Tallarem els alls a làmines i el pernil a cuadrets, ho saltejarem amb oli a la paella, quan l’all vulgui enrossir ho traurem i ho ajuntarem amb la resta d’ingredients. Hi posarem un polsim de sal i ja tindrem feta l’amanida, que deixarem refredar a la nevera.

I també hauries de tastar...
  • Bullim les mongetes amb força aigua i sal, i les escorrem. Posem oli i mantega en una paella i saltegem el pernil que haurem tallat a trossos petits....

  • Bullirem les mongetes amb aigua i sal durant 25 minuts, un cop cuites les escorrerem i reservarem....

  • Una vegada les patates siguin fredes les pelarem i tallarem a trossos bastant grossos, ho barrejarem amb la resta d'ingredients i prepararem una salsa amb maionesa i dues cullerades de mostassa, ho tastarem...

  • Escorres les seques, les passes per aigua, i talles totes les verdures petites. Ho ajuntes tot i hi poses la tonyina, les olives i una mica d'olivada diluïda amb oli....

  • En una paella amb 4 o 5 cullerades d'oli saltejarem les bledes, amb els mongetes i l'all trinxat durant uns 4 o 5 minuts com a molt...

Deixa un comentari