Dificultat: el·laborat
Ingredients per 4 persones
- 4 Llamàntols
- 1/2 Kg. Cloïsses
- Conyac
- Sal i Oli
Per la picada
- 16 Ametlles
- 10 Avellanes
- 4 Grans d’all
- 3 Branques de julivert
- 1 Llesqueta de pa fregit o dues torrades
- 1 Galeta o 1 carquinyoli
- 1/2 l. Fumet de peix
Preparació
Obrirem les cloïsses al vapor i les reservarem.
Posarem oli en una cassola, farem un tall als llamàntols de dalt a baix per la panxa, deixant que el suc de tallar-los caigui dins la cassola. Els sofregirem pels dos costats fins que canviïn de color i els salarem, a continuació els flamejarem amb el conyac calent, una vegada s’hagi evaporat els traurem de la cassola i reservarem.
Per la picada posarem tots els ingredients junts, els triturarem i l’aclarirem amb el fumet.
Posarem la picada a la cassola i la sofregirem, a continuació ajuntarem els llamàntols i les cloïsses amb el suc que han deixat de la cocció, farem un xup xup tot junt, rectificarem la sal si cal, i ja estarà a punt per menjar.