Dificultat: el·laborat
Ingredients per 20 persones
- 60 Plaques de canelons
- 900 g. Vedella
- 900 g. Cap de llom
- 3 Pits de pollastre
- 4 Fetges de pollastre o ànec
- 3 Cebes grosses
- 2 Fulles de llorer
- Farina
- Llet
- Conyac
- Oli i sal
Preparació
Demanem a la carnissera que ens talli tota la carn i el pollastre a trossos per rostir.
En una cassola amb oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho regarem amb conyac. Una vegada estigui el tall fred ho trinxarem amb la màquina de trinxar. Passem el tall 2 vegades per tal que quedi ben fi.
Tornem a posar el tall a la cassola i hi afegim 3 cullerades de farina i 3/4 de litre de llet, deixant que bulli uns moments tot remenant, quan veiem que està lligat ja podem apagar el foc i deixar que es refredi. Bullim les plaques segons instruccions i ja podem farcir els canelons. Ho emplatem, posem la salsa beixamel, el formatge ratllat i ja es pot gratinar.
Nosaltres dema en farem 150 canelons, i sempre el em fet, com el de la pagina. Ens queden mol bons. Nosaltres els congelem amb plates de 20 a 25 canelons. Quant matem els nostres pollastres d’uns 3 quilos, guardem 4 o 5 pits dels pollastres. Ens queden mol bons.
Si amb els pollastres comprats ja queden molt bons, amb els vostres han d’estar per llepar-se’n els dits !
Gràcies pel vostre comentari i perdoneu per tardar una mica en respondre, però és que hem estat de vacances fins fa ben poc…
M’agradaria saber, per fer 120 canelons de carn, quanta carn tinc que comprar.
Moltes gracies.
FINA
Hola Fina, la recepta que tinc a la web surten de 60 a 70 canelons, o sigui que
dobles els ingredients.
Salutacions –
[…] com o que sobra da refeição do dia anterior, especialmente da escudella i carn d’olla. Neste endereço, você encontrará os ingredientes e o modo de preparo deste prato típico do dia 26 de dezembro, o […]