Risotto de bolets i espàrrecs verds

Risotto de bolets i espàrrecs verds

Risotto de bolets i espàrrecs verds

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Arròs bomba
  • 50 g. Ceps secs
  • 6 Espàrrecs verds (poden ser congelats)
  • 1 l. Brou de verdures (el podeu fer de pastilla)
  • 2 Alls porros
  • 30 g. Formatge parmesà ratllat
  • 50 g. Mantega
  • 1 Copa de vi blanc
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Mitja hora abans de començar poseu a remullar els bolets amb 1 litre d’aigua calenta, que aprofitarem per fer-hi el brou. Tingueu el brou calent en un cassó, a part piqueu els porros i poseu-los a sofregir amb un raig d’oli en una cassola de metall. Quan estiguin tous hi afegiu els espàrrecs tallats petits i també els bolets escorreguts i tallats, i saltegeu-ho tot junt.

A continuació tireu-hi l’arròs i remeneu-lo durant 2 o 3 minuts per sofregir-lo una mica. Després afegiu-hi el vi blanc i deixeu que s’evapori tot remenant. Avoqueu-hi un cullerot de brou bullint i continueu remenant.

Aneu-hi afegint brou cada vegada que l’arròs quedi sec i no deixeu de remenar-ho. En total ha de coure uns 17 minuts. Proveu-lo, ha de quedar grenyal, el que els italians en diuen al dente, apagueu el foc quan l’arròs encara estigui una mica caldós i hi afegiu el formatge ratllat, la mantega a daus i ho aneu remenant fins que es fongui. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi pebre i ja es pot servir.

Si en aquest moment hi voleu afegir una mica de tòfona ratllada a sobre de cada plat, la menja ja és sublim 😉

I també hauries de tastar...
  • A continuació hi afegirem les favetes i un polsim d'all i julivert, ho deixarem tot junt 3 o 4 minuts més...

  • Es bull l'arròs amb abundant aigua i sal que quedi al dente (uns 15 minuts). S'escorra, es renta i es reserva. Es tallen totes les verduretes ben petites, es salpebren i es posen amb oli en una paella...

  • Fem un sofregit amb l'oli, la pastanaga i el porro tallats petits. Quan comenci a enrossir-se hi afegim els espàrrecs i les gambes tot tallat....

  • Batrem els ous amb sal i pebre, els ajuntarem amb els espàrrecs fent un remenat tenint cura que no es coguin massa....

  • Tallar la ceba i sofregir-la amb oli i una mica de mantega fins que quedi dauradeta. Afegir l'arros i sofregir-lo durant 2 minuts. Ficar-hi el vi i deixar-lo evaporar....

Deixa un comentari