Dificultat: el·laborat
Ingredients per 6 persones
- 1 Kg. Vedella (que sigui llata)
- 2 Potets de moixernons secs
- 1 Ceba grossa
- 2 Cullerades de tomàquet fregit
- 12 Ametlles torrades
- 1 ó 2 Galetes maria
- Conyac
- Anís
- Aigua
- Farina
- Oli, sal i pebre
Preparació
Demanem a la carnissera que talli la vedella ben prima per fricandó (si és una bona professional sabrà com fer-ho).
Posarem sal, pebre i un rajolí d’oli a cada tall de vedella i la deixarem reposar a la nevera com a mínim 4 hores.
Els moixernons els deixarem en remull.
Enfarinarem els talls i els anirem fregint una mica per cada costat, mentre estant farem un sofregit de ceba en una cassola, quan estigui tova hi afegirem el tomàquet, a continuació la vedella, ho cobrirem d’aigua i ho regarem amb conyac deixant que es cogui a foc suau durant 1 hora i mitja aproximadament. A mitja cocció afegirem els moixernons escorreguts.
Farem una picada amb els ametlles i la galeta maria (si ha quedat molt clar hi posarem 2 galetes) i ho barrejarem a la cassola deixant que cogui tot junt uns quants minuts més. Apagarem el foc i quan pari el bull ho regarem amb unes gotes d’anís i ho taparem perquè no perdi el flaire.
el anis dolç o sec?
Hola, l’anís dolç.