Pastís de full amb crema i maduixots

Pastís de full amb crema i maduixots

Pastís de full amb crema i maduixots

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1 Full de pasta fresca
  • Maduixots
  • Llet
  • Ous
  • Midó
  • Canyella
  • Llimona
  • Sucre
  • Aigua

Preparació

Prepararem una crema catalana (veure recepta). I la reservarem. Tallarem els maduixots a làmines i també els reservarem. Escalfarem el forn a 200 graus.

La pasta de full la ratllarem amb la punta d’un ganivet per tal que no s’infli com un globus, i la introduirem al forn fins que sigui rossa. Quan s’hagi refredat la cobrirem amb la crema i els maduixots tallats. Per últim la pintarem amb gelatina.

Per fer la gelatina posarem el doble d’aigua que de sucre. La farem bullir tot remenant fins que comenci a caramel·litzar-se i ho pintarem mentre encara és calenta.

I també hauries de tastar...
  • Escalfarem el forn a 200 graus. Mentre estant pelarem la poma, la tallarem pel mig en 4 trossos, traurem el cor, la laminarem ben fina i la reservarem....

  • Netejarem els maduixots, els posarem en recipients ovalats i els cobrirem amb la crema, ens ho podem menjar natural o fred depenent del gust de cadascú....

  • Amb un motlle o recipient rodó anirem tallant la pasta en cercles, dins de cada cercle hi posarem una bona cullerada de crema i la tancarem com si fos una mitja lluna. Per sobre hi espolsarem sucre i...

  • Quan la pasta de full sigui rossa la traurem i li posarem una altra capa de crema. Per últim la guarnirem amb les cireres a la cassola....

  • Un cop fredes, o si us agraden també poden ser tèbies, posarem la crema a sobre la poma, l'ensucrarem i ho cremarem ben cremat amb un cremador...

4 Responses to “Pastís de full amb crema i maduixots”

  1. Montse ha dit:

    Mira que bé em va aquesta recepta!
    Tenia un bol de maduixes a la nevera i tenia por de que s’em fessin malbé, ara ja sé com utilitzar-les totes de cop!
    Moltes gràcies, té pinta de ser deliciós!
    Una abraçada!

  2. OOOh, quina delicia, el cruixent de la pasta de full i la textura tendre de les maduixes ha de fer un contrast exquisit. Milers de petons, reina.

Respon a La cuina vermella