Mistela

Mistela

Mistela

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • Raïm blanc (macabeu o parellada) suficient per treure’n 6 l. de most.
  • 1 l. Alcohol de 96º apte per consum de boca.

Preparació

Aixafarem bé el raïm i el passarem per un colador.

Quan hàgim aconseguit els 6 litres de most hi afegirem el litre d’alcohol (ha de ser per per ús de boca ja que els altres porten additius no aptes per al consum). Al afegir alcohol al most inhibim la fermentació del sucre i obtenim un licor dolç que és la mistela.

Després de remenar-lo bé, ho abocarem en una garrafa de vidre i ho deixarem reposar unes quantes setmanes perquè el solatge quedi al fons de la garrafa.

Finalment ja ho podrem transvasar amb cura a les ampolles procurant de no remenar el solatge, tot i que lo ideal és colar-lo amb paper de filtre.

I també hauries de tastar...
  • Afegirem l'ametlla molta i la pell de la taronja ratllada a la xocolata, ho barrejarem bé, hi afegirem la nata muntada i ho tornarem a remenar, i per últim hi afegirem la ruca barrejant-la amb molta...

  • Ho posarem tot junt en una paella amb oli i una mica d'aigua, ho salarem i deixarem que es faci a foc suau tot remenant de tant en tant....

  • Separem els rovells de les clares (les clares les muntarem a punt de neu). Aboquem el sucre amb els rovells i ho treballem bé fins que quedi una pasta...

  • Quan bulli l'aigua hi introduirem el pop 3 vegades posant-lo i traient-lo, tot seguit el deixarem coure entre 35 i 40 minuts punxant-lo per veure si ja és tou...

  • Pelarem i tallarem a trossos petits les pastanagues i les cebes, les sofregirem en una olla amb oli junt als caps i les closques del marisc, després de donar-li un parell de voltes ho regarem amb el got...

Deixa un comentari