Dificultat: el·laborat
Ingredients
- 6 Patates grosses
- 1 Ceba
- 1 Pot de tomàquet fregit
- 2 Llaunes de tonyina
- 100 g. Mantega
- 2 Ous durs
- Maionesa
- Tiretes de pebrot per decorar
- Oli, sal i aigua
Preparació
Una vegada hàgiu pelat i tallat les patates les poseu a bullir amb aigua i sal durant 1/2 hora i les escorreu. Les deixeu reposar 3 minuts i hi afegiu la mantega. A continuació xafeu les patates amb un remolinador i les reserveu a la nevera 4 o 5 hores.
Feu un sofregit amb l’oli i la ceba tallada petita. Quan aquesta estigui tova hi afegiu el tomàquet fregit.
Poseu un drap sobre el marbre, esteneu la patata amb l’ajuda d’un corró o si no en teniu amb una ampolla. Al damunt de la patata i poseu el sofregit, i per sobre la tonyina esmicolada, ho podeu tombar com un braç de gitano amb l’ajuda del drap, o posar per sobre el sofregit una altra capa de patata.
Ho poseu en una plàtera, escampeu la maionesa per sobre, hi ratlleu un ou dur, l’altre ou el talleu a rodanxes i els aneu alternant amb les tiretes de pebrot