Terrina de xocolata amb ruca (rúcula)

Terrina de xocolata amb ruca (rúcula)

Terrina de xocolata amb ruca (rúcula)

Dificultat: fàcil

Ingredients per 8 o 10 persones

  • 1 Paquet de ruca
  • 400 g. Xocolata fondant
  • 125 g. Ametlla molta
  • 1 Cullerada de pell de taronja ratllada
  • 150 g. Mantega temperatura ambient
  • 1 Got de nata per muntar
  • 40 g. Sucre glace

Preparació

Tallarem la ruca ben petita amb unes tisores.

Partirem la xocolata a trossos i junt amb la mantega la desfarem al bany maria o al micro, una vegada fos el remenarem i deixarem que es refredi.

Batrem la nata amb el sucre.

Afegirem l’ametlla molta i la pell de la taronja ratllada a la xocolata, ho barrejarem bé, hi afegirem la nata muntada i ho tornarem a remenar, i per últim hi afegirem la ruca barrejant-la amb molta cura.

Folrarem un motlle amb paper sulfurat i li abocarem la barreja, el posarem a la nevera fins que es solidifiqui, al moment de servir-lo el desemmotllaren i el decorarem al gust.

I també hauries de tastar...
  • Remenarem els rovells d'ou junt amb la llet condensada, ho abocarem a la xocolata i també hi afegirem el conyac i les cullerades d'aigua, sempre remenant ben remenat....

  • Desfarem la xocolata amb una cullerada d'aigua al microones tenint cura que no es cremi. A part desfarem la mantega durant 30 segons i l'ajuntarem amb la xocolata....

  • Per fer el massapà es barreja l'ametlla amb el sucre, i es va pastant mentre si va afegint ou batut per donar-li humitat a la pasta, per tal que sigui més fàcil de manipular. Un cop veiem que ja es...

  • Tot seguit untarem un motlle amb una mica d'oli perquè no s'enganxi, l'omplirem amb la massa i li posarem per sobre els trossos de plàtans reservats i els fideus de xocolata....

  • Untarem un motlle rectangular amb oli o mantega, hi abocarem el preparat i el courem al forn durant 40 o 45 minuts. L'anirem punxant, i quan l'escuradents ja surti sec ja estarà cuit....

Deixa un comentari