Dificultat: el·laborada
Ingredients per 4 persones
- 400 g. Arròs
- 2 Sèpies amb la seva tinta
- 1/2 Pebrot verd
- 1/4 Pebrot vermell
- 1 Ceba
- 4 Grans d’all
- 200 g. Tomàquet triturat
- 1,2 l. Fumet de peix calent
- 1 Raig de conyac
- 3 Bris de safrà
- Pebre vermell
- Sal i Oli
Preparació
Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta.
Posarem la sèpia a la paella amb oli, un polsim de sal, i ho regarem amb conyac deixant que es sofregeixi.
Mentrestant tallarem els pebrots, la ceba i els alls a trossos petits i ho afegirem a la paella deixant-ho a foc suau. Quan estigui tou afegirem el tomàquet i el deixarem reduir. A continuació hi posarem la tinta tot remenant, i tot seguit l’arròs donant-li unes quantes voltes i ja podem tirar-li el fumet.
Ho farem bullir uns 4 minuts a foc fort i després l’abaixarem al mínim. Picarem un polsim de pebre vermell i espolsarem el safrà picat. Ho tastarem per comprovar el punt de sal i ho rectificarem si cal.
Si ens ve de gust podem posar-ho gambes, musclos, cloïsses, etc.
Tot i que la presència a taula, a vegades no és massa bonica (tan negre) hem de dir al seu favor que és boníssim. A casa el fem poques vegades, però quan ens animem és una gran festa.
Gràcies per deixar-nos la teva recepta.
Encara que tard us saludo i os dono les gracíes per la vostra amabilitat.
una abraçada.
Quina mengera que fa aquest arròs!
El trobe dels més bons que fem a casa nostra!
😉
Donç jo, es el primer cop que l’he fet i de ben cert que m’agradat moltísim.
Sasut i gracies p’el teu comentari.