Filet de porc farcit de bacó i formatge

Filet de porc farcit de bacó i formatge

Filet de porc farcit de bacó i formatge

Dificultat: mitjana

Ingredients per 3 o 4 persones

  • Un filet de porc
  • 2 Tomacons
  • 1 Ceba
  • 2 Grans d’all
  • 1 Pastanaga
  • Oli, sal i pebre negre
  • 1/2 Got de conyac
  • 1/2 Got d’aigua

Preparació

Demanarem a la carnissera un lligat de filet de porc farcit al gust, aquest és de bacó i formatge, també pot ser de trinxat amb pinyons i poma, o d’altres.

Salpebrarem el filet. Pelarem i tallarem totes les verdures a trossos.

En una cassola amb oli enrossirem el filet, afegirem les verdures tallades, un polsim de sal, el conyac i l’aigua. Deixarem que es cogui a foc lent més o menys una hora, ho punxarem i si ja no surt suc ja serà cuit.

Retirarem el filet i el deixarem refredar, mentrestant triturarem totes les verdures, si queden massa espesses hi posarem una mica d’aigua.

Quan el filet sigui fred el tallarem a talls d’un centímetre més o menys, el posarem en una cassola amb el suc i li farem un xup xup durant 3 o 4 minuts.

I també hauries de tastar...
  • En una paella torrarem el sucre i anirem posant el vi ranci, el fons de brou, la cullerada de mel, el raig de balsàmic i les anous trencades. Ho deixarem coure fins que redueixi....

  • Posarem oli que cobreixi el fons d'una olla exprés i tot seguit els peus de porc, les verdures i la resta d'ingredients excepte les prunes i els pinyons....

  • Es salpebren les galtes i es posen en una cassola amb l'oli i s'enrosseixen. Es talla la ceba en Juliana, la pastanaga a palets i els tomacons a trossos...

  • Es separen els peus i es passen totes les verdures pel colador premsan-les bé. Es tornen a posar els peus a la cassola junt amb el suc i s'hi afegeix el pot de mongetes....

  • Un cop marinat l'escorrerem i el posarem en una cassola junt amb l'oli, la sal, el llorer, els alls, aigua i vi negre que el cobreixi i deixarem que es cogui a foc suau durant més o menys 2 hores...

Deixa un comentari