Peus de porc amb mongetes

Peus de porc amb mongetes

Peus de porc amb mongetes

Dificultat: mitjana

Ingredients per 2 persones

  • 2 Peus de porc
  • 1 Fulla de llorer
  • Una cabeça d’alls
  • 3 Naps
  • 2 Pastanagues
  • 1 Ceba
  • 2 ó 3 Tomacons
  • Aigua
  • Conyac
  • Vi
  • 1 Pot de mongetes
  • Oli, sal i pebre vermell picant

Preparació

Demaneu que us tallin els peus de porc en 2 o 4 trossos. Passeu els peus per la flama per suplimar els pèls. Un cop nets es posen a la cassola junt amb l’oli, la fulla de llorer, la sal i el pebre vermell picant, la cabeça d’all sencera, els naps i les pastanagues trocejats, la ceba tallada i els tomacons a trocets, un raig de vi blanc i un raig de conyac, i aigua que ho cobreixi tot. Es cou a foc lent durant aproximadament dues hores fins que estiguin tous.

Es separen els peus i es passen totes les verdures pel colador premsan-les bé. Es tornen a posar els peus a la cassola junt amb el suc i s’hi afegeix el pot de mongetes. Es deixa que faci un bull tot junt i ja es pot servir.

Per fer-ho més depressa, si es vol, es pot posar tot en cru a l’olla a pressió, amb menys aigua i sense les mongetes. Es deixa bullir una hora i quan estigui ja es poden colar les verdures i afegir les mongetes com abans.

I també hauries de tastar...
  • Posarem oli que cobreixi el fons d'una olla exprés i tot seguit els peus de porc, les verdures i la resta d'ingredients excepte les prunes i els pinyons....

  • Les seques les escalfarem amb una mica d'aigua tèbia o amb suc de la cassola, i les afegirem quan servim el plat....

  • Es salpebren les galtes i es posen en una cassola amb l'oli i s'enrosseixen. Es talla la ceba en Juliana, la pastanaga a palets i els tomacons a trossos...

  • Salpebrem les galtes, tallem les cebes en juliana, pelem i tallem les pastanagues a rodanxes i els tomacons a trossos....

  • Un cop marinat l'escorrerem i el posarem en una cassola junt amb l'oli, la sal, el llorer, els alls, aigua i vi negre que el cobreixi i deixarem que es cogui a foc suau durant més o menys 2 hores...

2 Responses to “Peus de porc amb mongetes”

  1. jordi ha dit:

    aqu tenimm la rexcepotoa

Deixa un comentari