Dificultat: el·laborat
Ingredients per 6 persones
- 500 g. Fideus del nº 2
- 3 Sèpies petites (amb la seva tinta)
- 18 Gambes pelades
- 1 l. Brou de peix
- Julivert, sal i oli
Per fer la picada
- 8 o 10 Ametlles
- 1 Nyora
- 1 Tomàquet escalivat
- 2 Grans d’all cuit amb oli
- 1 Llesca petita de pa fregida
Preparació
Torrarem lleugerament els fideus en una paella, sense deixar de remenar per tal que no es cremin, i els reservarem.
Netejarem les sèpies deixant una o dues tintes, les tallarem a trossos petits i les sofregirem amb oli en una paella. Les gambes també les saltejarem i reservarem.
Escalfarem el forn a 180 graus.
Prepararem una picada amb les ametlles, el tomàquet, els alls, el pa fregit i la nyora prèviament escaldada. Ho matxucarem tot ben matxucat afegint brou per deixatar-lo.
Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat.
Per últim l’enfornarem fins que els fideus estiguin tiessos.