Canelons de carn

Canelons de carn

Canelons de carn

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 20 persones

  • 60 Plaques de canelons
  • 900 g. Vedella
  • 900 g. Cap de llom
  • 3 Pits de pollastre
  • 4 Fetges de pollastre o ànec
  • 3 Cebes grosses
  • 2 Fulles de llorer
  • Farina
  • Llet
  • Conyac
  • Oli i sal

Preparació

Demanem a la carnissera que ens talli tota la carn i el pollastre a trossos per rostir.

En una cassola amb oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho regarem amb conyac. Una vegada estigui el tall fred ho trinxarem amb la màquina de trinxar. Passem el tall 2 vegades per tal que quedi ben fi.

Tornem a posar el tall a la cassola i hi afegim 3 cullerades de farina i 3/4 de litre de llet, deixant que bulli uns moments tot remenant, quan veiem que està lligat ja podem apagar el foc i deixar que es refredi. Bullim les plaques segons instruccions i ja podem farcir els canelons. Ho emplatem, posem la salsa beixamel, el formatge ratllat i ja es pot gratinar.

I també hauries de tastar...
  • Bulliu les plaques de canelons tal com posa al paquet. I ja els podeu omplir amb els espinacs, a sobre s'hi posa la beixamel i el formatge ratllat pel damunt i ja els podeu posar a gratinar al forn....

  • Esmicolem el bacallà i pelem i tallem les gambes a trossos. Sofregim la ceba i quan sigui tova hi posem el bacallà esmicolat, deixant que es cogui fins que absorbeixi tota l'aigua que va deixant....

  • Treus totes les espines del peix i junt amb les verdures ho xafes tot. Ho poses en una paella amb un tall de mantega i nata líquida, i fas que vagi bullint tot remenant, tot afegint-hi nata fins que quedi...

  • En una plàtera pel forn hi posarem una mica de beixamel al fons, al damunt anirem alternant plaques de pasta i del farciment d'espinacs i ànec....

  • Començarem per netejar la part dura de les carxofes, les tallarem a quarts i les posarem amb aigua i un polsim de farina perquè no ennegreixin. ...

5 Responses to “Canelons de carn”

  1. Angelina i Joan ha dit:

    Nosaltres dema en farem 150 canelons, i sempre el em fet, com el de la pagina. Ens queden mol bons. Nosaltres els congelem amb plates de 20 a 25 canelons. Quant matem els nostres pollastres d’uns 3 quilos, guardem 4 o 5 pits dels pollastres. Ens queden mol bons.

    • bonplat ha dit:

      Si amb els pollastres comprats ja queden molt bons, amb els vostres han d’estar per llepar-se’n els dits !

      Gràcies pel vostre comentari i perdoneu per tardar una mica en respondre, però és que hem estat de vacances fins fa ben poc…

  2. M’agradaria saber, per fer 120 canelons de carn, quanta carn tinc que comprar.

    Moltes gracies.

    FINA

  3. […] com o que sobra da refeição do dia anterior, especialmente da escudella i carn d’olla. Neste endereço, você encontrará os ingredientes e o modo de preparo deste prato típico do dia 26 de dezembro, o […]

Deixa un comentari