Escudella barrejada

Escudella barrejada

Escudella barrejada

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 8 persones

  • 2 Ossos de vedella
  • 2 Ossos d’espinada de porc
  • 1 Carcanada de pollastre
  • 4 Colls de pollastre
  • 4 Ales de pollastre
  • Pedrers
  • 3 Talls de cansalada
  • 4 Salsitxes
  • 1 Ou
  • Pa ratllat
  • Farina
  • 250 g. Fideus gruixuts
  • 1 Patata grossa
  • 2 Pastanagues
  • 1 Tros d’Api
  • 1 Porro
  • 1 Nap
  • 1/2 Pot de cigrons cuits
  • 5 l. Aigua
  • Sal

Preparació

Posarem l’aigua, la sal, els menuts de pollastre nets i els ossos a bullir durant un hora. Mentrestant tallarem totes les verdures ben petites, la cansalada també la farem a trossos petits, prepararem les mandonguilles desfent les salsitxes i pastant-les amb ou i pa ratllat, fent boletes i enfarinant-les.

Passada l’hora treurem el tall de l’olla i posarem en el caldo totes les verdures i la cansalada que haurem tallat deixant que bulli mitja hora més. Després afegirem els fideus i les mandonguilles bullint-ho 10 minuts més, rectificarem la sal, i si cal afegirem més aigua. En l’últim moment i ajuntarem els cigrons i la butifarra negra tallada a trossos.

I també hauries de tastar...
  • Posarem una olla amb aigua i sal al foc i quan bulli afegirem la verdura i la cansalada que també haurem tallat a trossos petits....

  • Per fer les mandonguilles treus la pell de les botifarres, poses els dos ous sencers crus, el pa ratllat i ho pastes tot junt. Vas afegint pa fins que puguis boleiar bé i fer les mandonguilles, finalment...

  • Traurem el plomissol de les cuixes, les passarem per aigua, les salpebrarem i les ficarem en una cassola amb oli a foc alt, 3 minuts per cada costat....

  • En una plàtera pel forn posarem oli, les cuixetes i totes les verdures excepte la tòfona, ho taparem amb paper d'alumini i deixarem que es cogui durant 1 hora i mitja....

  • Trossejarem els pits de pollastre a daus, tallarem les verdures a trossos....

6 Responses to “Escudella barrejada”

  1. […] Ha de quedar caldós com una escudella. […]

  2. beatriz ha dit:

    me a parecido muy sencilla la semana q viene la hare gracias.

  3. Cristina ha dit:

    Perfecte!! ha quedat bonissim…!pero trobo que les mandonguilles necessiten mes temps per bollir, la proxima vegada les hi tirare minim 15 min. abans dels fideus, perque en 10 min. m’hi he trobat que els fideus bullien massa y les mandonguilles encara els hi faltaba bastant.

  4. Cristina ha dit:

    Potser he de fer les pilotetes mes petitones! 🙂

Deixa un comentari