Llenties amb verdures

Llenties amb verdures

Llenties amb verdures

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 o 6 persones

  • 1/2 Kg. de llenties
  • 1 Pastanaga
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet
  • 4 Grans d’all
  • 1 Escarxofa
  • 2 Tires de pebrot vermell
  • 1 Fulla de llorer
  • Pebre vermell
  • Oli i sal

Preparació

Després de rentar bé les llenties es posen a l’olla amb aigua freda i oli, el llorer, el pebre vermell, i la resta de verdures talladetes a trocets. Ho deixem coure a foc lent durant 30 o 35 minuts i es salen al gust al final de la cocció.

Aquestes llenties queden millor si són pardines, ja que faran que el suc ens quedi més espès.

I també hauries de tastar...
  • Escorres i passes per aigua les llenties. Talles el pebrot, la ceba, els tomàquets, la pastanaga, els cogombrets i les anxoves tot ben petit. Ho barreges amb les llenties junt amb la tonyina, la tàpera...

  • Es separen els peus i es passen totes les verdures pel colador premsan-les bé. Es tornen a posar els peus a la cassola junt amb el suc i s'hi afegeix el pot de mongetes....

  • Traurem el plomissol de les cuixes, les passarem per aigua, les salpebrarem i les ficarem en una cassola amb oli a foc alt, 3 minuts per cada costat....

  • Trossejarem els pits de pollastre a daus, tallarem les verdures a trossos....

  • Tallarem totes les verdures petites. Primer sofregirem la ceba i tot seguit anirem posant la resta de verdures: l'escarxofa, els espàrrecs, els xampinyons, l'all i julivert i per últim el tomàquet....

Deixa un comentari