Coc ràpid

Coc ràpid

Coc ràpid

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • 3 Ous
  • 1 Iogurt amb gust de llimona
  • 3 Mides del iogurt de farina
  • 2 Mides del iogurt de sucre
  • 1/2 Mida del iogurt d’oli
  • 1 Sobre de llevadura “royal”
  • Anís, sucre i mantega

Preparació

Escalfes el forn a 175º durant 10 minuts.

Poses tots els ingredients en un bol i ho passes pel túrmix fins que quedi tot ben barrejat. Untes el motlle d’uns 25 cm amb una mica de mantega i ho espolses amb farina per tal que no s’enganxi. Hi aboques la pasta i ho poses al forn a mitja alçada.

Ho deixes uns 40 minuts i ho punxes, si veus que l’escuradents surt eixut és que ja està cuit. Quan ho treus del forn hi tires un bon raig d’anís per sobre i tot seguit ho ensucres. Un cop estigui tebi ja ho pots desemmotllar per acabar de deixar-lo refredar.

Si vols hi pots afegir pinyons a la pasta, o poma o d’altres ingredients segons la teva imaginació i inspiració del moment 😉

I també hauries de tastar...
  • Excepte la matafaluga, els pinyons i l'anís, posarem la resta d'ingredients en un bol i els batrem amb el túrmix, quan estigui la pasta ben fina afegirem la matafaluga....

  • Una vegada desfet ho poses al foc fins que estigui a punt de bullir. Ho avoques als motlles o motlle caramel·litzat. Ho poses al forn al bany maria uns 30 minuts....

  • Començarem posant tots els ingredients menys la farina i el royal, els remenarem amb les mans tombant sempre cap el mateix costat. Tot seguit hi anirem posant la farina i el royal tot remenant fins que...

  • Posem els rovells en un vol (els ingredients s'han d'anar posant a poc a poc i remenant-ho). Primer hi tirem el sucre, seguit de la llet, l'oli i l'anís, la llimona ratllada, la farina, el sobre de royal...

  • Es posa l'oli, el moscatell, l'anís i la farina tota de cop, es pasta amb les mans fins que quedi com una plastilina, si cal s'hi afegeix una mica més de farina....

16 Responses to “Coc ràpid”

  1. julia ha dit:

    lola soc la julia la filla de la maricarme m’ha agradat molt la teva pagina, pero es falten mes dolsos

    • bonplat ha dit:

      Moltes gràcies per visitar-nos Júlia! Estic d’acord amb tu pel que fa als dolços, i tot i que no ens convenen gaire (…), aviat n’anirem posant més 😉

  2. Antonia ha dit:

    Aquesta tarda en fare un , i espero que surtí tant bé com el de la foto.

  3. albaaaaaa ha dit:

    jo l’he fet (coc)i ma sortit bunissim,espero que poseu mes dolcos i tambe facils de fer,
    gracies

  4. ampostí ha dit:

    Si voleu tambe y podeu afegir pell de llima rallada,,mm keda perfecte!!

  5. oscar ha dit:

    ei,molt bones,estic super conten de la recrpte del coc rarip.Moltes grasies i salud

  6. alba ha dit:

    jo també he fet un coc rápit en mun pare i mos a quedad de fabula jijiji, a i també tinc que dir que ma encantat la
    pajina, jo i mun pare ja la tornarem a bisitar .GRACIES UN PETO!

  7. Maria teresa ha dit:

    Ens ha quedat espectucular, molt bona recepta!!!!

  8. Cèsar ha dit:

    Ei!! Doncs a mi m’ha quedat molt moreno i s’intueix força dur (sec). Pot ser perquè el forn és d’aire????

    • Lola ha dit:

      Bon dia, es possible ja que la cocció amb aire sempre és més ràpida….torna-ho a provar sense aire, comprova el punt de cocció quan faci uns 35 minuts ha de quedar molt tou i sempre surt dallò més bo.

      salut

Deixa un comentari