Salsa romesco

Salsa romesco

Salsa romesco

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 60 g. d’Ametlles
  • 40 g. d’Avellanes
  • 2 Alls fregits
  • 2 Alls crus
  • 1 Pebrot escalivat o 3 Nyores
  • 4 ó 5 Tomacons escalivats
  • 3/4 l. d’Oli
  • 1 Raig de vinagre
  • Pebre vermell
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació

Es pelen les ametlles i avellanes, s’escalden les nyores i se’ls hi treu la polpa. Es posen tots els ingredients junts i es trituren amb l’oli, si es talla s’hi posa un ou cru i es torna a lligar.

I també hauries de tastar...
  • Enfarinarem el bacallà i el fregirem amb oli abundant fins que estigui ros, i el posarem en una cassola....

  • Enfarinarem els calçots passant-los després per la pastina, seguidament els fregirem fins que comencin a daurar-se...

  • Netejarem i tallarem el conill reservant-ne el fetge, el salpebrarem, l'enrossirem en una cassola amb oli i el reservarem....

  • Es renten bé els cargols canviant varis cops l'aigua. Es posen a foc lent coberts totalment amb aigua freda, les fulles de llorer, la farigola i la sal. Quan l'aigua és a punt de bullir posem el foc...

  • Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant posarem el litre d'aigua al foc i quan bulli escaldarem...

5 Responses to “Salsa romesco”

  1. lluç ha dit:

    molt bona recepte. gracies.
    pero no especifica amb els tomaquets.
    jo els escaldo, els pelo i els trec les llabors.
    i avans de treure la pell de les nyores les hidratho o les escaldo

  2. lluç ha dit:

    referent al comentari anterior.
    Quant dic la pell em refereixo a la polpa

  3. bonplat ha dit:

    Sembla que no t’has acabat de llegir bé la recepta. Pel que fa a les nyores ja ho posa, i els tomàquets ja dic escalivats que sempre es serveixen pelats.

    De tota manera gràcies pel comentari, ja mirarem d’especificar-ho una mica més en properes receptes.

  4. TERESA PONT ha dit:

    Receptes diferents, amb ingredientes molt habituals.
    El flam de xixona pot ser molt bó,El faré aquest cap de setmana.
    La pagina vostra ja la tinc a “favoritos”

    TERESA

  5. bonplat ha dit:

    Hola Teresa, ja has fet el flam? espero que t´hagi quedat bo moltes gràcies pels teus comentaris i fins aviat.

Respon a lluç