Bacallà amb romesco i seques

Bacallà amb romesco i seques

Bacallà amb romesco i seques

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 4 Talls de bacallà
  • 1 Pot de seques
  • 2 Pebrots de romesco
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Punta de bitxo
  • 12 Avellanes
  • 12 Ametlles
  • 1 Llesca de pa
  • Pebre vermell
  • Farina
  • Oli

Preparació

Enfarinarem el bacallà i el fregirem amb oli abundant fins que estigui ros, i el posarem en una cassola.

Amb el mateix oli de fregir el bacallà fregirem el pa, els alls pelats, el bitxo i els pebrots de romesco, ho triturarem tot junt amb les avellanes, les ametlles i 1/2 litre d’aigua. Quan la picada estigui ben fina ho abocarem a la cassola on hi ha el bacallà deixant que bulli de 5 a 10 minuts tot junt, ho tastarem per si cal rectificar la sal i ja ho podrem servir.

I també hauries de tastar...
  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

  • Es pelen les ametlles i avellanes, s'escalden les nyores i se'ls hi treu la polpa. Es posen tots els ingredients junts i es trituren amb l'oli, si es talla s'hi posa un ou cru i es torna a lligar....

  • Enfarinarem i fregirem el bacallà amb abundant oli ben calent, primer per la part de la pell i després per l'altre, i el reservarem....

  • Talles la carxofa a trossos petits i la poses amb l'oli a la cassola per tal que es vagi fent una mica. Enfarines el bacallà i el poses junt amb la carxofa, un moment d'un costat i el gires. Fiques les...

  • Netejarem i tallarem el conill reservant-ne el fetge, el salpebrarem, l'enrossirem en una cassola amb oli i el reservarem....

2 Responses to “Bacallà amb romesco i seques”

  1. Una recepta de categoria, per sucar-hi tot el pa del món. Gràcies per compartir la recepta amb tots nosaltres. Salut.

Deixa un comentari