Conill de bosc a la vinegreta

Conill de bosc a la vinegreta

Conill de bosc a la vinegreta

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • 1 Conill de bosc
  • 2 Talls de cansalada
  • 1 Cabeça d’alls
  • 2 Tomacons
  • 1 Ceba
  • 1 Presa de xocolata negre
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Ramet de farigola
  • 1/2 Got de vinagre
  • 1/2 Got d’oli
  • 1 Got d’aigua
  • Sal i pebre

Preparació

Conill de bosc a la vinegreta

Conill de bosc a la vinegreta

Trossejarem el conill, tallarem la cansalada a trossos petits com també els tomacons, i la ceba a juliana. Ho posarem tot amb cru en una cassola al foc junt amb la cabeça d’alls, el llorer, la farigola, l’oli, el vinagre, l’aigua i ho salpebrarem.

Deixarem que es cogui a foc suau remenant de tant en tant, quan faci una hora hi posarem la presa de xocolata i deixarem continuar el foc fins que estigui tou.

I també hauries de tastar...
  • Es talla el conill a trossos, es salpebre i es posa en una cassola de fang, junt amb l'oli, la branca de farigola, una cabeça d'alls més 4 o 5 grans fent-lis un tall al mig....

  • Tallarem el conill a 4 parts i el salpebrarem. Pelarem les patates i les tallarem a làmines d'1 centímetre més o menys. Prepararem una plàtera de forn amb el fons d'oli, a sobre hi posarem les patates...

  • Rentem i salpebrem el conill i el posem amb força oli a la cassola junt amb els alls amb pell i fent-lis un tall al mig. Deixem que es vagi fent a foc suau....

  • Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant posarem el litre d'aigua al foc i quan bulli escaldarem...

  • Salpebrarem el conill i l'enrossirem amb el mateix oli de la cassola, a continuació hi afegirem la picada i deixarem que es cogui a foc sua entre tres quarts d'hora a una hora, fins que sigui tou....

2 Responses to “Conill de bosc a la vinegreta”

  1. Xavier ha dit:

    Els tomacons són tomates petites o un tipus especial de tomates?

    • bonplat ha dit:

      Hola Xavier,

      Els tomacons són tomàquets de penjar que s’acostumen a fer servir per fer el pa amb tomàquet, però també pots utilitzar qualsevol altre tipus de tomàquet vermell.

      Salutacions

Respon a Xavier