Canelons de bacallà i gambes

Canelons de bacallà i gambes

Canelons de bacallà i gambes

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 a 6 persones

  • 20 Plaques de canelons
  • 2 Lloms de bacallà dessalat
  • 18 Cues de gamba
  • 1 Ceba
  • 1/2 l. Llet
  • 1/2 Paquet de flocs de puré de patata
  • 75 g. Mantega
  • Anou moscada
  • Oli i pebre blanc

Preparació

Esmicolem el bacallà i pelem i tallem les gambes a trossos. Sofregim la ceba i quan sigui tova hi posem el bacallà esmicolat, deixant que es cogui fins que absorbeixi tota l’aigua que va deixant. Afegim les gambes, un polsim de pebre, ho remenem donant-li un parell de voltes tot junt i ja podem posar-hi la llet i un polsim d’anou moscada. Ho deixarem bullir dos minuts perquè es barregin tots els gustos i ho retirarem del foc.

Una vegada fora del foc procedirem com si féssim un puré repartint els flocs de patata per sobre el bacallà. Esperarem un parell de minuts i ho remenarem ben remenat fins que quedi ben lligat, per últim posem la mantega remenant fins que es desfaci.

Mentrestant es refreda bullirem les plaques dels canalons i a continuació ja els podem enrotllar, els cobrim amb beixamel i formatge ratllat i els gratinem.

I també hauries de tastar...
  • En una cassola amb oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho regarem amb conyac....

  • Traurem al pell i les espines del bacallà i l'esqueixarem, farem un sofregit amb la ceba ratllada tenint cura que no es cremi...

  • Treus totes les espines del peix i junt amb les verdures ho xafes tot. Ho poses en una paella amb un tall de mantega i nata líquida, i fas que vagi bullint tot remenant, tot afegint-hi nata fins que quedi...

  • Enfarinem el bacallà, el fregim amb abundant oli procurant que no quedi sec i el reservem....

  • Bullirem els espinacs i els escorrerem bé; les gambes , que poden ser congelades, les descongelarem i tallarem a trossos petits. Triturarem les varetes de cranc junt amb la nata líquida....

3 Responses to “Canelons de bacallà i gambes”

  1. Queralt Balmanya ha dit:

    M’ha agradat molt aquest plat però tinc un dubte el bacallà pot dessalat que vol dir?

    Quant la preparat el meu tiet li he preguntat i no m’ha ajudat gaire.

    Moltes Gràcies

    Queralt Balmanya

  2. Per a aquesta recepta us recomano que en la vostra bacallaneria de confiança compreu bacallà ja esqueixat, que és igual de bo i us estalviéssiu uns diners.
    El bacallà esqueixat pot ser sec, ho poseu en aigua el dia abans i li feu (per aquesta recepta) un parell de canvis d’aigua. Si ho poseu al matí li feu un canvi a la nit i un altre al matí de l’endemà.

Respon a bonplat