- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Canelons de bacallà i gambes

Canelons de bacallà i gambes [1]

Canelons de bacallà i gambes

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 a 6 persones

Preparació

Esmicolem el bacallà i pelem i tallem les gambes a trossos. Sofregim la ceba i quan sigui tova hi posem el bacallà esmicolat, deixant que es cogui fins que absorbeixi tota l’aigua que va deixant. Afegim les gambes, un polsim de pebre, ho remenem donant-li un parell de voltes tot junt i ja podem posar-hi la llet i un polsim d’anou moscada. Ho deixarem bullir dos minuts perquè es barregin tots els gustos i ho retirarem del foc.

Una vegada fora del foc procedirem com si féssim un puré repartint els flocs de patata per sobre el bacallà. Esperarem un parell de minuts i ho remenarem ben remenat fins que quedi ben lligat, per últim posem la mantega remenant fins que es desfaci.

Mentrestant es refreda bullirem les plaques dels canalons i a continuació ja els podem enrotllar, els cobrim amb beixamel [2] i formatge ratllat i els gratinem.