Dificultat: el·laborat
Ingredients per 4 persones
- 4 Talls de morro de bacallà
- 300 g. Ceba
- 750 g. Tomàquets
- 5 Nyores
- 2 Grans d’all
- 1 Llesca de pa
- Farina i oli
Preparació
Posarem el bacallà amb aigua durant 3 dies a la nevera, i durant 3 dies més li canviarem l’aigua cada dia, l’escorrerem bé i l’assecarem amb paper de cuina.
Enfarinarem i fregirem el bacallà amb abundant oli ben calent, primer per la part de la pell i després per l’altre, i el reservarem.
Per fer la salsa tallarem la ceba i junt amb els alls pelats ho posarem amb oli a la paella que es vagi coent poc a poc, quan la ceba estigui tova afegirem els tomàquets pelats i trossejats, la llesca de pa fregida i la polpa de les nyores que ja haurem escaldat. Un cop tot el sofregit estigui cuit ho triturarem.
En una platera del forn farem una base de salsa i a sobre el bacallà i acabarem cobrint-lo amb la resta de la salsa. Si es vol, es pot decorar amb unes tiretes de pebrot i per últim ho espolsarem amb pa ratllat.
En el moment de servir-ho o escalfarem al forn.
La meva padrina en feia, quan jo era petita, i, tot i que no m’agradava el peix, preparat d’aquesta manera en menjava.
El bacallà, es delicios sigui com sigui la manera de cuinar-lo, encara que a la viscaina es el meu preferit.
Salutacions